Σαρδέλες ψητές γεμιστές
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό σαρδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
- Αλάτι-πιπέρι
- 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς γκριλ.
Πλένουμε πολύ καλά τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια.
Παίρνουμε μία- μία τις σαρδέλες και με τα δάκτυλα μας πιέζουμε πολύ κοντά στο κόκκαλο.
Αφού ξεχωρίσει το κόκκαλο από τη σάρκα κι από τις δύο πλευρές, σπάμε το κόκκαλο κοντά στην ουρά και το πετάμε.
Ανοίγουμε το φιλέτο σαρδέλας, το αλατίζουμε και το τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα.
Συνεχίζουμε το φιλετάρισμα με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι σαρδέλες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα φιλέτο σαρδέλας και με ένα κουτάλι βάζουμε λίγο από το μείγμα των μυρωδικών.
Σκεπάζουμε με ένα άλλο φιλέτο έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση.
Τοποθετούμε όλες τις σαρδέλες σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 7 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
*Γίνονται πολύ ωραίες οι γεμιστές σαρδέλες και στη σχάρα και τηγανητές αφού πρώτα τις αλευρώσετε.
*Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γέμιση των μυρωδικών με πέστο δυόσμου και μαϊντανού ή να προσθέσετε στη γέμιση καβουρδισμένο κουκουνάρι και λιαστές ντομάτες.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.