Λαχανικά με κάρυ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 200 γραμμάρια κουνουπίδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κολοκύθι
- 100 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 ½ κουταλιά σούπας κάρυ σε σκόνη μέτριο
- Λίγο νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας.
Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε στη μέση και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
Ξεχωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρές φούντες και κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλους κύβους.
Πλένουμε το κολοκύθι, το κόβουμε σε ροδέλες με τη φλούδα και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι να μαλακώσει και μετά προσθέτουμε τις πιπεριές.
Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά με τα υπόλοιπα λαχανικά, το κάρυ, λίγο νερό, το αλατοπίπερο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό όμως επειδή τα λαχανικά κατά το βράσιμο βγάζουν πολλά υγρά καλό είναι να το ρίχνουμε λίγο-λίγο.
Σερβίρουμε τα λαχανικά μας με ρύζι πασμάτι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.