Κατηγορία Γλυκά / Τάρτες

Τάρτα με μήλα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για τη ζύμη:
  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν-πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 3 μεγάλα κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • *Ζάχαρη καστανή για πασπάλισμα
  • *1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα περασμένα από το μούλτι σαν σκόνη
  • *3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα μήλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη κανέλα και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα τους.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη πλάθουμε σε μία μπάλα και την αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω και λαδώνουμε ελαφριά με ένα πινέλο το πάτο και τα πλαϊνά μίας ταρτιέρας.
Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε τη ζύμη επάνω. Πατάμε με τα δάκτυλα μας τη ζύμη να ανοίξει και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας.
Με ένα μικρό πλαστήρι ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη μας, αφαιρούμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και τουμπάρουμε το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει στα πλαϊνά.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία τη ζύμη για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Αλείφουμε τη βάση της τάρτας με τη μαρμελάδα βερίκοκο να πάει παντού και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση των μήλων.
Με το ζυμάρι που μας περίσσεψε κόβουμε λωρίδες ζύμης και τις τοποθετούμε γύρω-γύρω από τη τάρτα να κλείσουμε τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο έτσι ώστε να καλύψουμε καλά τα μήλα και με τη καστανή ζάχαρη πασπαλίζουμε τις λωρίδες που έχουμε βάλει γύρω-γύρω από τη τάρτα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια Συνταγής

  • ΛΑΟΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ
    Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ;
    ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ....

    ΠΟΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ; ΜΗΛΟΤΑΡΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
  • nistisimo.gr
    ΛΑΟΝΙΚΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ!ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΦΟΥ Η ΠΟΣΟΣΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές