Κρουασάν με πράσο και σπανάκι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 15-17 μικρά κρουασάν:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γραμμάρια)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη Υλικά για τη γέμιση:
- 2 πράσα
- 250 γραμμάρια σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Πλένουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Παίρνουμε τα πράσα κι αφαιρούμε το πράσινο και κρατάμε μόνο το άσπρο που είναι πιο τρυφερό.
Τα χωρίζουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το σπανάκι με τα πράσα να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι-πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι να χλιάνει η γέμιση.
Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε δύο μέρη και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Παίρνουμε ένα ρηχό πιάτο το βάζουμε πάνω στη ζύμη και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Κόβουμε τη ζύμη όπως τη πίτσα σε τρίγωνα κομμάτια και βάζουμε σε κάθε κομμάτι από τη φαρδιά του πλευρά, μία κουταλιά γέμιση από τη γέμιση.
Τυλίγουμε τα κρουασάν και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε αντίσταση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.