Φραουλοκεκάκια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 10 ατομικά κέικ:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα
- 1/3 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη μαλακή
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 10 φράουλες ψιλοκομμένες
- 1-2 κουταλιές σούπας αλεύρι για το αλεύρωμα Προαιρετικά για το γαρνίρισμα:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική
- 6-7 φράουλες σε πολτό
- Φράουλες για γαρνίρισμα
- *Αν δεν θέλουμε σαντιγί πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω σε αντίσταση.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια, χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και συμπληρώνουμε στο μείγμα τη φυτική κρέμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα και προσθέτουμε το μπέικιν και κουταλιά - κουταλιά τη φαρίνα.
Το μείγμα του κέικ θα είναι σχετικά σφικτό.
Πασπαλίζουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες με τις δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το αλεύρι και να απορροφήσει τα υγρά από τις φράουλες και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Ανακατεύουμε τις φράουλες με το μείγμα του κέικ και μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια για μάφιν.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω στα 20-25 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα ως εξής:
Καρφώνουμε μετά από 20 λεπτά στο κέντρο του μάφιν ένα ξύλινο καλαμάκι από σουβλάκια. Όταν το αφαιρέσουμε και το καλαμάκι είναι στεγνό τότε είναι έτοιμα τα μάφιν και τα βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τη φυτική κρέμα σε σαντιγί και σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε να γίνουν πολτός.
Αδειάζουμε το πολτό φράουλας στη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Βάζουμε τη ροζ σαντιγί σε κορνέ. Γαρνίρουμε τα μάφιν μας με τη σαντιγί, μία ολόκληρη φράουλα και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.