Κέικ αμυγδάλου με αχλάδια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 500 γραμμάρια αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- Λίγη κανέλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα αλεσμένα
- 1/4 του φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά αλεσμένη
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια Γλάσο κουβερτούρας:
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 50 ml κρέμα γάλακτος νηστήσιμη
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο να λιώσει.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ, στο ελάχιστο και προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά (το χυμό , το κονιάκ, τη κανέλα, τη φρυγανιά και τα αμύγδαλα) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένο ταψί και πάνω στο μείγμα απλώνουμε τα κομμένα αχλάδια σε κύβους. Πιέζουμε απαλά τα αχλάδια να μπουν στη γέμιση (δεν πειράζει αν δεν μπουν όλα), και πασπαλίζουμε με τα κομμάτια κουβερτούρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων τη κουβερτούρα για 10 δευτερόλεπτα μαζί με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε το κέικ μας.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.