Κατηγορία Γλυκά / Κρέμες-ζελέδες

Πανακότα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 λίτρο φυτική κρέμα γάλακτος σόγιας (για γλυκά)
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη (10 γραμμάρια) ή 1 κοφτή κουταλιά σούπας άγαρ-άγαρ
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό
  • Σάλτσα φράουλας:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φράουλες λιωμένες
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν-φλάουρ
  • Λίγο νερό

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη φυτική κρέμα σόγιας, με τη βανίλια να βράσουν και την αποσύρουμε από τη φωτιά πριν κοχλάσει.
Παίρνουμε τη κατσαρόλα και τη τοποθετούμε μέσα σε μια άλλη μεγαλύτερη με κρύο νερό να χλιάνει η κρέμα, (μπεν-μαρι), και προσθέτουμε τη ζελατίνη διαλυμένη σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό ζεστό.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει η κρέμα και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης.
Βάζουμε τη πανακότα στο ψυγείο να παγώσει.
Πριν τη σερβίρουμε την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τη σάλτσα φράουλας.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το πολτό φράουλας με τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει και αν χρειαστεί πριν το σερβίρισμα αραιώνουμε με λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστή.
*Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζελατίνη με τη φυτική σκόνη άγαρ-άγαρ.
Διαλύουμε τη ζελατίνη μέσα σε 4 κουταλιές σούπας ζεστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό σε χαμηλή θερμοκρασία και αναμειγνύουμε αμέσως με το ζεστό μείγμα που θέλουμε να πήξουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές