Μπάρες ροδάκινου
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τη ζύμη:
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- Μία πρέζα αλάτι Υλικά για τη γέμιση:
- 7 ροδάκινα
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά σούπας κορν-φλάουρ
- 1κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη για επάλειψη
- 1-2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Αδειάζουμε τα ροδάκινα σε ένα μπολ και τους προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το χυμό λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τρίβουμε με τα δάκτυλα μας έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα από χοντρό τρίμα.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με τη μία κουταλιά σούπας μαργαρίνη και από πάνω αδειάζουμε το μισό μείγμα από το τρίμα της ζύμης.
Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το υπόλοιπο τρίμα.
Πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό στην επιφάνεια.
Μόλις χλιάνει κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.