Πορτοκαλάδα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 6 ποτήρια νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
- 2 ποτήρια νερού χυμό λεμονιού
- 6 ποτήρια νερού ζάχαρη
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και μετράμε το χυμό με το ίδιο ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε για το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
Παίρνουμε μία μεγάλη κανάτα και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει αρκετά η ζάχαρη και τοποθετούμε τη κανάτα στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Ανά διαστήματα ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν πηχτό σιρόπι.
Την επόμενη μέρα αδειάζουμε το σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε τη πορτοκαλάδα σε ποτήρια αραιωμένη με νερό, παγάκια και λεπτές φέτες πορτοκαλιού.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.