Ψωμί μπανάνας
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για μία μικρή φόρμα σε μακρόστενο σχήμα:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα
- 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες
- 25 γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα
- 25 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 3 χουρμάδες λεπτοκομμένους
- 1/4 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1/4 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
- 35 γραμμάρια πετιμέζι
- 60 γραμμάρια φυτική κρέμα
- Νερό για να διαλύσουμε τη φυτική κρέμα
- *Κρέμα και νερό να είναι μισό φλιτζάνι τσαγιού
- 1 ½ κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες, τους πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ και τους ανακατεύουμε με τους ξηρούς καρπούς.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ, το πετιμέζι, τη φυτική κρέμα, τη κανέλα, σόδα, μπέικιν και τις λιωμένες μπανάνες.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τη φαρίνα και τους ξηρούς καρπούς με τους χουρμάδες.
Σταματάμε το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα σιλικόνης.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί στο εσωτερικό του.
*Το δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι, αν αυτό βγει στεγνό το βγάζουμε από το φούρνο και το βάζουμε να κρυώσει σε μία σχάρα. Αυτό το ψωμί είναι λίγο υγρό γιατί έχει φρούτα, και είναι από μόνο του γλυκό.
Είναι πολύ δυναμωτικό και έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα καλό πρωινό.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.