Ρεβίθια με πλιγούρι και σπανάκι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
- 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό χλιαρό
- 250 γραμμάρια ντοματάκια
- 300 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι-πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σπανάκι, τα ντοματάκια κομμένα στη μέση, τη πάπρικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Διαλύουμε στο χλιαρό νερό το πελτέ ντομάτας και τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία και όταν αρχίσει ο κοχλασμός προσθέτουμε στη κατσαρόλα το πλιγούρι. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα να μην κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και μόλις αρχίσει να μαλακώνει το πλιγούρι αδειάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι.
Αφήνουμε τη κατσαρόλα στην εστία με κλειστή τη θερμοκρασία και αφήνουμε να φουσκώσει το πλιγούρι.
Σερβίρουμε με χούμους - πιπεριά Φλωρίνης και ζεστό τυρόψωμο από φέτα σόγιας.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.