Μάφιν αφρικάνα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 ml γάλα σόγιας
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια κακάο
- 2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Γλάσο καρύδας:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδα
- 5 κουταλιές σούπας μέλι
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 βανίλια
- Μία πρέζα αλάτι
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το γάλα με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού.
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ και μοιράζουμε τη ζύμη σε ατομικά φορμάκια για μάφιν.
Γεμίζουμε κατά 3/4 τα φορμάκια μας για να μην παραφουσκώσουν και βγει η ζύμη απέξω.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
Γλάσο:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να βγει ένα σφικτό γλάσο.
Αν είναι πολύ αραιό το γλάσο μας προσθέτουμε καρύδα, αν είναι πολύ σφικτό και δεν απλώνεται προσθέτουμε με προσοχή λίγο μέλι.
Γαρνίρουμε τα μάφιν με το γλάσο καρύδας και στην κορυφή βάζουμε ένα κεράσι ή οποιοδήποτε φρούτο μας αρέσει και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.