Κέικ με μέλι και γλυκάνισο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας γλυκάνισο
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα
- Σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το μέλι, τη καστανή ζάχαρη και το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και προσθέτουμε το νερό, τη κανέλα, τον γλυκάνισο και τέλος τη φαρίνα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχει σβόλους από αλεύρι και σταματάμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ αφού τη λαδώσουμε ελαφρια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι και ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Μαρούλα
Μαρούλα