Σαραγλί με σουσάμι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για ένα μικρό ταψί:
- 1/2 συσκευασία φύλλο κρούστας ( 5-6 φύλλα)
- 200 γραμμάρια σουσάμι
- Κανέλα
- 150 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- Καλαμποκέλαιο για το ταψί Υλικά για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα λεμονιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς πάνω-κάτω.
Λαδώνουμε με λίγο καλαμποκέλαιο ένα ταψί.
Ανοίγουμε τα φύλλα μας πάνω στο πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε το πρώτο φύλλο με σουσάμι και κανέλα.
Παίρνουμε μία λεπτή βέργα από σουβλάκια και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά του φύλλο.
Μόλις τελειώσουμε το τύλιγμα σουρώνουμε το φύλλο από αριστερά και δεξιά και αφαιρούμε τη βέργα.
Τοποθετούμε μέσα στο ταψί μας και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη και περιχύνουμε τα φύλλα μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες μέχρι να ροδίσει πολύ καλά το γλυκό κι αυτό γιατί θέλουμε να ψηθούν καλά τα φύλλα και στο εσωτερικό τους και να παραμείνει τραγανό το γλυκό μας και μετά το σιρόπιασμα.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά και με μία κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στη επιφάνεια.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από την εστία τη κατσαρόλα.
Βγάζουμε το σαραγλί από το φούρνο και μόλις χλιάνει σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.