Κέικ με αχλάδια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 4 μεγάλα αχλάδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 βανίλια
- 1 ½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη για τα αχλάδια
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, τη κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη φαρίνα κοσκινισμένη με το μπέικιν - πάουντερ και μόλις απορροφηθεί το αλεύρι σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα τα αχλάδια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης να πάνε τα αχλάδια παντού.
Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, το στύβουμε πολύ καλά και το τοποθετούμε μέσα σε ένα πυρέξ.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στο πυρέξ, ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια του κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά της ώρας.
Μόλις κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.