Κους κους με ντομάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κους - κους μέτριο
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και την περνάμε από τον τρίφτη.
Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα στη κατσαρόλα, το κους – κους, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει.
Αλατίζουμε και προσθέτουμε το πιπέρι.
Κλείνουμε την φωτιά στην εστία μας και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά του και να γίνει σπυρωτό.
Σερβίρουμε ζεστό μέσα σε ατομικά φορμάκια και αναποδογυρίζουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.