Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά τηγανιού
-
Σιάμισιη Κύπρου
Ετοιμάζουμε πρώτα τη κρέμα για να πήξει από τη προηγούμενη μέρα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχα...
-
Δίπλες
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το ρακί, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζ...
-
Φλογέρες με σοκολάτα- μπανάνα
Ετοιμάζουμε πρώτα τη κρέμα σοκολάτας. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις 2 μπανάνες με το κακάο, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μία παχύρευστ?...
-
Κρέπες με γέμιση σοκολάτα-μπανάνα
Ετοιμάζουμε τη γέμιση σοκολάτα-μπανάνα: Βάζουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες ψιλοκομμένες, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε πολύ καλά να λι...
-
Ντόνατς
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη μαγιά, τη βανίλια και τέλος το χλιαρό νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει. Παίρνου...