Βελουτέ σούπα αρακά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 κλωναράκι σέλινο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 90 ml λευκό κρασί
- Φυτική κρέμα γάλακτος για γαρνίρισμα
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα .
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδια μέχρι να μελώσουν , προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμα και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Προσθέτουμε το κρασί λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, και νερό ίσα που να τα σκεπάζει.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και σουρώνουμε.
Κρατάμε το ζωμό λαχανικών και ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ να λιώσουν.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό για να αραιώσουμε τη σούπα, (δεν θα τον χρειαστούμε όλο το ζωμό) και σερβίρουμε ζεστή τη σούπα γαρνιρισμένη με λίγη φυτική κρέμα γάλακτος.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.