Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Γιουβέτσι θαλασσινών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
  • 500 γραμμάρια μύδια με κέλυφος
  • 350 γραμμάρια καλαμάρι σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Χλιαρό νερό


Ξεπαγώνουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το καλαμάρι σε ροδέλες και 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι.
Όταν είναι έτοιμο το καλαμάρι προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, (περασμένο από την πρέσα σκόρδου) και μισό λίτρο χλιαρό νερό.
Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, (όχι να μαγειρευτεί εντελώς γιατί θα βράσει και με τα θαλασσινά).
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην μας κολλήσει το φαγητό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό.
Όταν δούμε πως είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Ο χρόνος μαγειρέματος για αυτά τα θαλασσινά είναι γύρω στα 8-10 λεπτά, αν παραβράσουν γίνονται σκληρά και άνοστα.
Σερβίρουμε το γιουβέτσι θαλασσινών όσο είναι ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό, γιατί όσο μένει απορροφά τα υγρά μέσα στη κατσαρόλα και πήζει.
*Βράζουμε πρώτα το καλαμάρι, γιατί χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί από τα υπόλοιπα θαλασσινά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές