Ντόνατς
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- Ζάχαρη για πασπάλισμα
- Μέλι και κανέλα
- Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη μαγιά, τη βανίλια και τέλος το χλιαρό νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε σε κορδόνια όσο είναι το δάχτυλο μας και τυλίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Αφού τελειώσουμε με το πλάσιμο τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα.
Σε ένα μικρό κατσαρόλι βάζουμε καλαμποκέλαιο να κάψει, ρίχνουμε τα ντόνατς σε μικρές δόσεις και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τα βουτάμε σε ζάχαρη ή σε λιωμένη σοκολάτα.
Αν θέλουμε τα περιχύνουμε με μέλι και κανέλα ή τα γεμίζουμε με ένα κορνέ με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.