Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Κέικ με σιμιγδάλι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3/4 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ¼ ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι νερού καρότο τριμμένο
  • 1 ποτήρι νερού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 ½ ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ ποτήρια νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Υλικά για το σιρόπι:
  • 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερού νερό
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν δεν θέλουμε να το σιροπιάσουμε.
  • *1/2 φλιτζάνι τσαγιού κράνμπερις προαιρετικά στο μείγμα ή σταφίδες

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Χτυπάμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη να λιώσει και διαλύουμε τη σόδα με το μπέικιν μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά μέσα στο κάδο του μίξερ και αφού ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί και ψήνουμε το κέικ μέχρι να ψηθεί καλά στο κέντρο.
Μετά από 40 λεπτά δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να χλιάνει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Με ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κέικ και με ένα κουτάλι της σούπας σιροπιάζουμε το χλιαρό κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές