Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα πεπόνι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό πεπόνι το πράσινο μέρος
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ λεμονιού ( προαιρετικά
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Καθαρίζουμε τη σάρκα του πεπονιού από τις φλούδες και το βάζουμε στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.
Παίρνουμε τις φλούδες και ότι έχει απομείνει από τη σάρκα του πεπονιού το ξεχωρίζουμε, πετάμε τις φλούδες και το πράσινο μέρος το κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή αν θέλουμε το περνάμε από το μπλέντερ και το κάνουμε πολτό.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.


Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές