Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα και ντομάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό σέσκουλα
- 500 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- χυμό λεμονιού
Βράζουμε τα φασόλια με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σέσκουλα να μαλακώσουν και ρίχνουμε τον άνηθο και το πελτέ.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και όταν πάρουν βράση τα χόρτα προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει .
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε το φαγητό με λίγο χυμό λεμονιού.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.