Κανταΐφι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 14 τεμάχια:
- 250 γραμμάρια κανταΐφι
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα με τη φλούδα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 3 κουταλιές σούπας ροδόνερο Υλικά για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- 14 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη (λιωμένη)
- 50 γραμμάρια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στο γκριλ και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα.
Μόλις κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι και τα αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στα αμύγδαλα τη ζάχαρη, τη κανέλα και το ροδόνερο 2-3 κουταλιές, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά της γέμισης και να γίνει ένα σφικτό μείγμα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με μαργαρίνη λιωμένη.
Παίρνουμε λίγο-λίγο κανταΐφι και με τα δάκτυλα μας το ανοίγουμε πολύ καλά σε μακρόστενη λωρίδα.
Με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε μία κουταλιά γεμάτη γέμιση στη μία άκρη της λωρίδας και τυλίγουμε απαλά σε ρολό (όπως τυλίγουμε τους ντολμάδες).
Τοποθετούμε τα κανταΐφια το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, (περίπου μία κουταλιά σούπας στο κάθε ένα).
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά τα κανταΐφια.
Αφού βγάλουμε το πυρέξ από το φούρνο με μία κουτάλα σούπας περιχύνουμε τα κανταΐφια γύρω-γύρω και όχι από πάνω, για να παραμείνουν τραγανά στην επιφάνεια τους.
Μόλις απορροφήσουν το σιρόπι, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.