Μάφιν με χαρουπόμελο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χαρουπόμελο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
- Μία πρέζα αλάτι
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το χαρουπόμελο, το μέλι, τη κανέλα με το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το καλαμποκέλαιο σιγά-σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλάτι, τα καρύδια και τελευταία τη φαρίνα με το μπέικιν-πάουντερ.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ.
Λαδώνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ και την αλευρώνουμε, αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ατομικές φόρμες μίας χρήσης για μάφιν ή φόρμες σιλικόνης.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 30-40 λεπτά τα μάφιν, ή για 1 ώρα περίπου το κέικ.
Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ ή τα μάφιν για να δούμε αν είναι έτοιμα. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε τα βγάζουμε από το φούρνο, αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με χαρουπόμελο.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.