Ζελέ ροδάκινο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα
- 1 φακελάκι σκόνη ζελέ (7 γραμ.)
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη Για το γαρνίρισμα:
- Φρέσκο δυόσμο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα
- 1κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε τα κομμάτια του φρούτου λίγα-λίγα σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
Περνάμε από λεπτή σήτα (τρυπητήρι) το πολτό ροδάκινου για τυχόν υπολείμματα από το φρούτο και αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζελατίνη και την μουλιάζουμε σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία μόλις πάρει βράση το μείγμα και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Παίρνουμε μία φόρμα σιλικόνης και την λαδώνουμε ελαφριά.
Αδειάζουμε το ζελέ στη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη.
Γαρνίρουμε το ζελέ με σαντιγί, λίγα φρέσκα φυλλαράκια από δυόσμο και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.