Γλυκό καρότο
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για ένα βάζο:
- 500 γραμμάρια καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 500 ml νερό
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 10 καρφάκια από γαρύφαλλο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα
Βάζουμε τα τριμμένα καρότα σε μία κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τα καρφάκια γαρύφαλλου, τη βανίλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού με τα αμύγδαλα, 2-3 λεπτά πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βάζο κλείνουμε το καπάκι καλά και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.