Μάφινς λεμονιού με παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 2-3 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σόδα αναψυκτικό
- 2-3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας παπαρουνόσπορο Υλικά για το γλάσο λεμονιού:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Βάζουμε στο κάδο το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες σιλικόνης για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν ετοιμάζουμε το γλάσο λεμονιού και γαρνίρουμε τα μάφινς.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.