Θράψαλο γεμιστό με φέτα και πιπεριές
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 μεγάλα θράψαλα
- 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα σόγιας
- 1-2 μεγάλες φέτες ψωμί με προζύμι (χωρίς τη κόρα)
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Λίγο αλάτι
- πιπέρι
Σε ένα βαθύ μπολ μουλιάζουμε τις φέτες ψωμιού σε λίγο νερό και τις στύβουμε πολύ καλά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα θράψαλα από το εσωτερικό τους και αφαιρούμε τα πλοκάμια και το δέρμα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε τον άνηθο.
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πιπεριές, το ψωμί, τη φέτα, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε ένα-ένα τα θράψαλα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση πιπεριάς και φέτας και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Τοποθετούμε τα θράψαλα μαζί με τα πλοκάμια σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε τους 180-200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν χλιάνουν τα κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.