Μηλόπιτα κέικ
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για ένα μέτριο ταψί:
- 2 μεγάλα μήλα
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό μήλο*
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- Αλεύρι φαρίνα όσο σηκώσει
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη για τα μήλα
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα για τα μήλα
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο στο κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το χυμό μήλου, τη φαρίνα λίγο-λίγο όσο σηκώσει, το μπέικιν και χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά.
Σταματάμε το μίξερ και συμπληρώνουμε στο μείγμα τα μήλα. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και αδειάζουμε σε ένα μέτριο ταψί αφού πρώτα περάσουμε την επιφάνεια του με λίγο καλαμποκέλαιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά πάνω-κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσει.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε σε κομμάτια.
*το χυμό μήλου θα τον φτιάξουμε ως εξής:
Καθαρίζουμε ένα μήλο από τη φλούδα και το περνάμε από το μπλέντερ με λίγο νερό να λιώσει πολύ καλά και να μην μείνουν κομματάκια.
Αδειάζουμε το πολτό σε ένα ποτήρι και τον αραιώνουμε με νερό τόσο όσο για να πάρουμε ένα ποτήρι του νερού.
Σχόλια Συνταγής
stalo efthymiou