Τρουφάκια με χουρμάδες και καρύδια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 1 κιλό χουρμάδες
- 1/2 κιλό καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 βανίλιες
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 5 ποτήρια coco-pops rise σοκολατένια δημητριακά
- Καρύδα για το τύλιγμα
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τους χουρμάδες καθαρισμένους από τα κουκούτσια και ψιλοκομμένους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να λιώσουν.
Ρίχνουμε τις βανίλιες, τα καρύδια με τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια σφικτή μάζα.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και πριν κρυώσει το μείγμα, παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι και το πλάθουμε σε στρογγυλό τρουφάκι.
Αμέσως το τυλίγουμε στη καρύδα.
Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται, για ένα τρουφάκι κάθε φορά, γιατί όσο παγώνει το μείγμα δεν πλάθετε και δεν θα κολλάει επάνω στο τρουφάκι η καρύδα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.