Γεμιστά με θαλασσινά
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 18 γεμιστά:
- 6 ντομάτες
- 6 μελιτζάνες
- 6 πιπεριές Υλικά για τη γέμιση:
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 500 γραμμάρια μικρές γαρίδες
- 200 γραμμάρια μύδια
- 18 κουταλιές σούπας ρύζι για γεμιστά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- Άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Τη σάρκα από τρεις ντομάτες, 1 πιπεριά, και 1 μελιτζάνα που κουφώσαμε
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ
- 1 ποτήρι νερό
- Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
- 3-4 πατάτες
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα σκουπίζουμε με μία στεγνή πετσέτα.
Κόβουμε το πάνω μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι (καπάκι) και με το ειδικό εργαλείο κουφώνουμε τα λαχανικά μας.
Κρατάμε σε ένα μπολ τη σάρκα από τα λαχανικά για τη γέμιση.
Σε ένα μπολ μετράμε το ρύζι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τη σάρκα από τα λαχανικά που κρατήσαμε και τα προσθέτουμε στο ρύζι.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα θαλασσινά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα λαχανικά μας μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 4 μέρη τη κάθε μία.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε κάθετα ανάμεσα στα κενά.
Κλείνουμε από πάνω τα λαχανικά με τα καπάκια που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά.
Διαλύουμε τη μία κουταλιά πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το αδειάζουμε μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε τα γεμιστά θαλασσινών στο φούρνο πάνω- κάτω για 2 ώρες περίπου.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.