Μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό φράουλες
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Πλένουμε τις φράουλες και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα σουρωτήρι τις στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις φράουλες, το λεμόνι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Αν κατά τη διάρκεια του βρασίματος σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια της κατσαρόλας, με μια κουτάλα τον αφαιρούμε.
Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πριν τη αδειάσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.