Μαρμελάδα δαμάσκηνο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ½ κιλό δαμάσκηνα
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 1/2 ποτήρια νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
Πλένoυμε και στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα. Έπειτα τους ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το νερό, τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν.
Όταν το νερό πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα.
Mε μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε από την εστία τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
Λιώνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα φρούτα με το μπλέντερ χειρός και μετά τα περνάμε από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τις φλούδες.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Μόλις κρυώσει αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.