Γλυκό σταφύλι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό σταφύλι σταφίδα μεγάλη, ( χωρίς κουκούτσια)
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 βανίλια
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι και το βάζουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια να σιγοβράσουν.
Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Δεν ξεχνάμε πως κατά την ώρα του βρασίματος, πρέπει να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει το γλυκό και πως αν δημιουργηθεί πολύς αφρός στην επιφάνεια της κατσαρόλας, με μια τρυπητή κουτάλα τον αφαιρούμε.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο το γλυκό μας, σε ένα πιάτο ρίχνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λίγο σιρόπι το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και με το δάκτυλο μας τραβάμε στο κέντρο μια γραμμή, αν εξακολουθεί να παραμένει κενή στο κέντρο η γραμμή τότε το σιρόπι έχει δέσει.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.