Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Mαρμελάδα κουμ-κουάτ

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό κουμ-κουάτ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)

Πλένουμε καλά τα φρούτα και με μία οδοντογλυφίδα τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει και τα αφήνουμε για δύο μέρες.
Μετά τις δύο μέρες τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με καθαρό νερό να τα καλύπτει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε ξανά καθαρό νερό στη κατσαρόλα μας, προσθέτουμε τα κουμ-κουάτ και αφού αρχίσει πάλι ο βρασμός, βράζουμε για 5 λεπτά και στραγγίζουμε τα φρούτα.
Αυτή η διαδικασία γίνεται όσες φορές θέλουμε μέχρι να ξεπικρίσουν, προσωπικά πριν τα βράσω για τρίτη φορά τα δοκιμάζω.
Σε καθαρή κατσαρόλα αδειάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη, το κονιάκ, το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την εστία την κατσαρόλα και με τη ραβδομπλέντερ λιώνουμε τα φρούτα μέσα στη κατσαρόλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αφήνουμε να κρυώσει και την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές