Κατηγορία Φαγητά / Πίτες-Πίτσες

Πίτσα με τόνο και κολοκυθάκια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για μία πίτσα:
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό 1/2 – 3/4 φλιτζάνι τσαγιού
  • 1 κονσέρβα μεγάλη τόνο σε νερό
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες από τη μακριά τους πλευρά
  • Σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
  • Ρίγανη
  • Ανθό κάππαρης
  • Ντοματάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στέρεα υλικά για τη ζύμη και ρίχνουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό όσο πάρει.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου μία ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα ταψί και στο πάτο βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε το χαρτί και με τα δάκτυλα μας ανοίγουμε τη ζύμη μέσα στο ταψί σε λεπτό φύλλο.
Λαδώνουμε με το πινέλο τη ζύμη, βάζουμε και λίγη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Τοποθετούμε τις φέτες κολοκυθιού πάνω στη ζύμη σε σειρά, αλατίζουμε ελαφριά και από πάνω ρίχνουμε το τόνο αφού πρώτα τον στραγγίξουμε από τα υγρά της κονσέρβας.
Πασπαλίζουμε με όση κάππαρη θέλουμε και γαρνίρουμε με τα ντοματάκια.
Ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη τριμμένη, αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά τη πίτσα μας μέχρι να δούμε πως είναι ψημένη η βάση της, αλλιώς σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσει ο τόνος.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές