Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Μηλόπιτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 5 μήλα
  • 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη για τη ζύμη
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη για το ταψί
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη για τα μήλα
  • 1 ¾ φλιτζάνι τσαγιού φαρίνα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα για τη ζύμη
  • 2 βανίλιες
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα για τα μήλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα για το ταψί
  • 75 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αδειάζουμε τις φέτες από τα μήλα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τη κανέλα και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε μέσα στο ταψί που θα ψήσουμε τη μηλόπιτα, τόση ποσότητα μαργαρίνης, όσο να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα.
Παίρνουμε τα μήλα και τα στρώνουμε μέσα στο ταψί μας, το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε μεγάλα κενά και πασπαλίζουμε με λίγα ψιλοκομμένα καρύδια.
Ρίχνουμε τα 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη και την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη μέσα στο κάδο του μίξερ.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες, τη κανέλα, τη φαρίνα και στο τέλος τα υπόλοιπα καρύδια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε στο φούρνο μας για 1 ώρα περίπου και αφήνουμε να κρυώσει.
Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί.
*Η ζύμη της μηλόπιτας είναι λεπτή, αν θέλετε να είναι πιο παχιά η ζύμη μπορείτε να διπλασιάσετε τη δόση του κέικ.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές