Κατηγορία Γλυκά / Μαρμελάδες

Μαρμελάδα λεμόνι

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Yλικά για ένα βάζο 350 ml:
  • 3 λεμόνια
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • Ζάχαρη όσο είναι το μείγμα

Τρίβουμε απαλά στο τρίφτη τα λεμόνια να πάρουμε το ξύσμα και το αποθηκεύουμε στη κατάψυξη για να αρωματίσουμε τα γλυκά, τα κέικ ή τα φαγητά μας.
Κόβουμε το κάθε λεμόνι σε 4 μέρη και ξεχωρίζουμε τις φλούδες από τις φέτες λεμονιού.
Παίρνουμε τις λεμονόφλουδες και με ένα ψαλίδι τις κόβουμε σε πολύ λεπτά μακρόστενα μπαστουνάκια.
Βάζουμε σε ένα κομμάτι τούλι τις φέτες λεμονιού, (τη σάρκα τους) και το κάνουμε ένα μικρό δεματάκι, δένοντας το πολύ σφικτά να μην ανοίξει.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα μπαστουνάκια, το τούλι με τις φέτες λεμονιού και το νερό.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1/2 ώρα.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφαιρούμε το δεματάκι από τούλι.
Μόλις χλιάνει στύβουμε το τούλι πολύ καλά με τα χέρια μας μέσα στη κατσαρόλα με τις φλούδες, να βγάλουμε όσο περισσότερη πηκτίνη μπορούμε για να πήξουμε τη μαρμελάδα μας.
Μετράμε τα υλικά που είναι μέσα στη κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι.
Όσο φλιτζάνια είναι οι φλούδες και τα υγρά, τόσα φλιτζάνια ζάχαρη θα προσθέσουμε στη κατσαρόλα.
Τοποθετούμε τη κατσαρόλα ξανά στην εστία μας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη θα κάνουμε το εξής: βάζουμε μία μικρή ποσότητα από τη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι κι αφήνουμε να κρυώσει.
Με το δάκτυλο μας σπρώχνουμε τη μαρμελάδα από κάτω προς τα πάνω και αν δούμε πως είναι σαν μισοπυγμένο ζελέ τότε είναι έτοιμη. Αν όχι τότε ξαναβάζουμε για βράσιμο μέχρι να δέσει.
Επειδή αυτή η μαρμελάδα μπορεί να μας ξεγελάσει και να νομίσουμε ότι θέλει κι άλλο βράσιμο, καλό είναι να κάνουμε το τεστ πιο νωρίς για να μην παραβράσει.
Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει και την αδειάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
Κλείνουμε καλά το βάζο με το καπάκι και το γυρίζουμε ανάποδα.
Μόλις κρυώσει την αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος στο ντουλάπι μας.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές