Μαρμελάδα μανταρίνι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 κιλά μανταρίνια κλημεντίνες λεπτόφλουδες
- 2 κιλά ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
Πλένουμε τα μανταρίνια μας με τη φλούδα και τα κόβουμε στη μέση.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη φλούδα και τα καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν 3-4 βράσεις και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Τα αδειάζουμε ξανά μέσα στη κατσαρόλα, τα καλύπτουμε ξανά με καθαρό νερό και τα αφήνουμε να πάρουν πάλι 3-4 βράσεις.
Αφού τα στραγγίσουμε, δοκιμάζουμε αν έχει ξεπικρίσει η φλούδα τους, αλλιώς τους αλλάζουμε για τρίτη φορά το νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ξεπικρίσουν.
Μετά το τελευταίο στράγγισμα παίρνουμε ένα-ένα τα μανταρίνια και τα πατάμε να βγουν τυχόν κουκούτσια που υπάρχουν στο φρούτο.
Παίρνουμε τα μανταρίνια όπως είναι με τη φλούδα τους και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και με ένα μπλέντερ χειρός λιώνουμε τα φρούτα μέσα στη κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα μας προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση με το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την εστία.
Όταν κρυώσει καλά η μαρμελάδα μας τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.