Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά τηγανιού

Ξεροτήγανα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • Μέλι και καρύδια χοντροκομμένα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο και τα τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να γίνει τρίμμα.
Προσθέτουμε λίγο–λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει μια ελαστική ζύμη που να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και με το πλάστη ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο.
Κόβουμε με κουπ-ατ σε ότι σχήμα θέλουμε και αφού τελειώσουμε με τη ζύμη τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε με μέλι και χοντροκομμένα καρύδια.
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μηχανή που ανοίγει φύλλο.
Η συγκεκριμένη συνταγή έχει γίνει με τη μηχανή που ανοίγουμε φύλλο για χυλοπίτες.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές