Μαρμελάδα παντζάρι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 200 γραμμάρια βρασμένα παντζάρια
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 φύλλα αρμπαρόριζα
Καθαρίζουμε τα βρασμένα παντζάρια από τη φλούδα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το νερό, την αρμπαρόριζα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κατά διαστήματα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της μαρμελάδας.
Αν θέλουμε πολτοποιούμε τα παντζάρια για να μην έχει κομμάτια η μαρμελάδα μας με ένα ραβδομπλέντερ μέσα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.