Μακαρονάδα με γαρίδες και κάρυ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
- 1 συσκευασία μεγάλες γαρίδες
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
- αλάτι • πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο . Προσθέτετε το κάρυ, το πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το υπόλοιπο νερό και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι-πιπέρι και σβήνετε με κονιάκ. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τις γαρίδες στη σάλτσα.
Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες.
Ανακατεύετε πολύ καλά και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο ακόμα μαϊντανό ψιλοκομμένο πριν το σερβίρισμα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.