Φιλέτο λαβράκι με σάλτσα εσπεριδοειδών
Εκτέλεση
Συστατικά
- 4 φιλέτα λαβράκι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγο αλεύρι Για το πιλάφι:
- 1 μπάλα φιδέ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι σπυρωτό
- 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό χλιαρό
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών:
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό (μανταρίνι, πορτοκάλι, λεμόνι)
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι γλυκού κορν-φλάουρ
- Αλάτι-πιπέρι
Ετοιμάζουμε πρώτα το πιλάφι μας.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Σπάμε το φιδέ σε μικρά κομματάκια και τον προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα να ροδίσει και ο φιδές και συμπληρώνουμε με το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει τη πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά του και να γίνει σπυρωτό.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Διαλύουμε το κορν-φλάουρ μέσα στο χυμό και τον αδειάζουμε σε ένα μικρό κατσαρόλι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα αλευρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα.
Μόλις ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με το πιλάφι και περιχύνουμε με τη σάλτσα εσπεριδοειδών.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.