Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Δίχρωμα cookies

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 50 τεμάχια:
  • 1 φαρίνα 500 γραμμάρια
  • 350 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη μαλακή
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 φακελάκια σταγόνες κουβερτούρας (200 γραμμάρια)
  • 125 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 125 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει.
Ρίχνουμε στο μούλτι τα καβουρδισμένα φουντούκια με τα αμύγδαλα και τα κόβουμε σε χοντροκομμένα κομμάτια.
Αδειάζουμε τους ξηρούς καρπούς στο κάδο του μίξερ, τη φαρίνα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.
Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Το ένα μέρος της ζύμης το αφήνουμε ως έχει και στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθεί το κακάο με την υπόλοιπη ζύμη.
Παίρνουμε ένα μέρος από την άσπρη ζύμη και το πλάθουμε σε χοντρό ρολό.
Το ίδιο κάνουμε και με την σοκολατένια ζύμη.
Παίρνουμε τα δύο ρολά μαζί και τα ρολάρουμε απαλά πάνω στο πάγκο εργασίας να ενωθούν και να γίνουν ένα ρολό.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε φέτες των 2 εκατοστών και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Διορθώνουμε το σχήμα με τα δάκτυλα μας.
Πατάμε ελαφριά τα μπισκότα από πάνω και ψήνουμε μόνο για 10 λεπτά .
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές