Γιουβέτσι λαχανικών
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό κατεψυγμένα λαχανικά
- 350 γραμμάρια κριθαράκι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους (χωρίς τη φλούδα)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
- 750ml – 1 λίτρο χλιαρό νερό
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφριά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τους κύβους ντομάτας και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το κύβο λαχανικών μέσα στο χλιαρό νερό και ρίχνουμε στη κατσαρόλα περίπου το μισό λίτρο ζωμού για αρχή. Μόλις πάρει τη πρώτη βράση προσθέτουμε στη κατσαρόλα το κρασί και μετά από 2-3 λεπτά αφού θα έχει εξατμιστεί το αλκοόλ κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Αδειάζουμε το φαγητό σε μία γάστρα, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών και τη βάζουμε στο φούρνο.
Αφού πάρει ακόμη μία βράση στο φούρνο ρίχνουμε το κριθαράκι στη γάστρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι.
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο - λίγο το ζωμό λαχανικών στο φαγητό, ενώ ανακατεύουμε συχνά να μην μας κολλήσει.
Όταν θα έχει χυλώσει και θα έχει δέσει η σάλτσα του, μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως ζεστό σαν κυρίως πιάτο, ή το καλοκαίρι μπορούμε να το σερβίρουμε και κρύο σαν σαλάτα. *(όταν κρυώσει το κριθαράκι απορροφά τα υπόλοιπα υγρά που έχουν απομείνει μέσα στο φαγητό και γίνεται σπυρωτό).
Το χλιαρό νερό το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο φαγητό μας, γιατί τα κατεψυγμένα λαχανικά θα βγάλουν υγρά στη κατσαρόλα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.