Αλάδωτη μακαρονάδα με πέστο ελιάς
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
- 1 κύβο λαχανικών
- 4 φλιτζάνια τσαγιού ελιές καλαμών καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 2 ντομάτες
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα για το σερβίρισμα
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό με το κύβο λαχανικών και κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό για να αραιώσουμε τη σάλτσα.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και ετοιμάζουμε το πέστο ελιάς.
Αλέθουμε τα αμύγδαλα όσο θέλουμε στο μπλέντερ και τα καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Παίρνουμε τις καθαρισμένες ελιές, τις περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν πολτός και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, λίγο αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει.
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες τις κόβουμε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Αφαιρούμε τη σάρκα με τα σπόρια και κόβουμε τις φέτες σε μικρούς κύβους.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε με το πέστο ελιάς.
Αν έχει πήξει πολύ το πέστο ελιάς αραιώνουμε με 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό επιπλέον και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει.
Σερβίρουμε ζεστή τη μακαρονάδα μας με τους κύβους ντομάτας και ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Σχόλια Συνταγής
ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΚΟΥΤΗ
nistisimo.gr