Δίχρωμα μπισκότα σαλιγκάρι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Για την άσπρη ζύμη:
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 βανίλια
- Μία πρέζα αλάτι Για την ζύμη με κακάο:
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη + 1 κουταλιά σούπας
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη (κοσκινισμένο)
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την άσπρη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Αδειάζουμε την άσπρη ζύμη σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα υλικά για την σοκολατένια ζύμη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη στο μίξερ πολύ καλά μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να μην έχει σβόλους από το κακάο.
Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία αντικολλητική λαδόκολλα και από πάνω ρίχνουμε τη άσπρη ζύμη.
Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Αφήνουμε στην άκρη και κάνουμε το ίδιο με τη σοκολατένια ζύμη.
Αφαιρούμε από τις ζύμες την επάνω λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε με προσοχή πάνω στην άσπρη ζύμη τη σοκολατένια ζύμη.
Τυλίγουμε σε ρολό και μετά την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει πολύ καλά, (τουλάχιστον για 4 ώρες).
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές φέτες του ½ εκατοστού.
Τοποθετούμε σε απόσταση τα μπισκότα μας μέσα σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε για 12-14 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες.
Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.