Κατηγορία Γλυκά / Μπισκότα-κουλουράκια

Κουλουράκια πορτοκαλιού 2

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 3/4 ποτήρι ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να λιώσει.
Διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και την αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε τη ταχύτητα.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί και σταματάμε το χτύπημα.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες. Παίρνουμε μικρό κομμάτι ζύμης όσο ένα καρύδι και πλάθουμε σε λεπτό κορδόνι. Φτιάχνουμε μικρές κοτσίδες ή στρογγυλά κουλουράκια και τοποθετούμε στη λαμαρίνα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε τα κουλουράκια περίπου 15 - 20 λεπτά.
*Αν θέλουμε τυλίγουμε σε σουσάμι τα κορδόνια πριν τα κάνουμε κοτσίδες, ή τα αλείφουμε με λίγο νερό και μετά τα τυλίγουμε στο σουσάμι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές