Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά ταψιού

Αμυγδαλόπιτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό κρύο
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 5-6 κουταλάκια μπέικιν –πάουντερ
  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα αμυγδάλου
  • Λίγο αμύγδαλο φιλέ

Χτυπάμε στο μίξερ καλά το λάδι, το νερό και τη ζάχαρη να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ, το άρωμα αμυγδάλου και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε, τα αμύγδαλα, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν-πάουντερ.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και αν η ζύμη μας είναι πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με λίγο νερό, αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου και όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές